Coöperatie

Coöperatie de Nieuwe Graanschuur heeft als doel een andere manier van handel en consumeren te stimuleren en daarbij vooral lokale biologische landbouw te ondersteunen. Het eerste project van de coöperatie is de winkel “de Nieuwe Graanschuur”. In deze winkel ligt de nadruk op lokale biologische voeding (geen onnodige voedselkilometers, ondersteunen van lokale landbouwers), verpakkingsarm werken en het tegengaan van verspilling (eigen verpakking meenemen, verwerken van overschotten tot gezonde en lekkere maaltijden). Winsten uit de winkel worden besteed aan de idealen.
We willen graag een winkel van de klanten zijn. Als je letterlijk onderdeel van de winkel wilt zijn, dan kun je als vrijwilliger meewerken. Daarmee is de winkel nog meer van jezelf, spaart de winkel loonkosten uit, waardoor er meer geld overblijft voor de doelen van de winkel. Als je regelmatig vrijwilligerswerk doet, mag je ook lid van de coöperatie worden.

De coöperatie is eigenaar van het bedrijf en zorgt dat er een pand en inventaris is. Als klant kun je lid worden van de coöperatie. Als lid:

  • kun je meedenken met de winkeliers over de ontwikkeling in de winkel (hoe kan het met nóg minder verpakking, kunnen we meer producten van nog dichterbij halen, noem maar op).
  • Meebeslissen over wat er met winsten gebeurt om biologische productie in de streek uit te breiden.
  • kun je bepaalde producten als lid van de coöperatie met voorrang bestellen en gebruik maken van kortingen die we daardoor van de leverancier krijgen.
    Lid worden kan door het Inschrijfformulier in te vullen en te tekenen. Het Formulier kan ingeleverd worden in de winkel of gemaild worden naar info@denieuwegraanschuur.nl.