1e Jubileum De Nieuwe Graanschuur

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
30/09/2016 - 01/10/2016
Hele dag

Locatie
De Nieuwe Graanschuur


1e Jubileum: wie jarig is, trakteert!

30 september is onze winkel een jaar open. Dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom geven wij op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober een feest. Eentje die past bij het seizoen van de appeloogst.

Kom dus ook langs op ons Appelfeest en eet een stukje appeltaart met ons mee!

Er is genoeg te doen, te proeven en te ervaren. Zo is vrijdag 30 september fruitteelt-expert Joke van der Ban in onze winkel. Van 10 tot 14 uur kan ze jouw vragen beantwoorden over o.a. het snoeien en verzorgen van fruitgewassen. Daarnaast verzorgen onze vaste cateraars heerlijk hapjes met appel, worden er appelpannenkoeken gebakken, wordt er verse appelmoes van Goudreinetten gemaakt (vergeet je eigen pot niet en vul hem af!) en kunnen de kinderen zelf appels schillen met behulp van een appelschilmachine. Pluktuin Très Jolie uit de Glind heeft verschillende oude appelrassen, zoals Cox, Lunterse Pippeling en Karmijn de Sonnaville die je kunt proeven en kopen. Op zaterdag zijn de telers zelf aanwezig om je vragen te beantwoorden. Ook kun je dan hun uitgebreide assortiment jams proeven.

Heb je een koele plek in huis of een vorstvrije schuur? Dan kun je appels zeker twee maanden bewaren. Biologisch Fruitteeltbedrijf William Pouw biedt voor deze gelegenheid extra goedkope appels aan! Voor-intekenen is mogelijk in de winkel of via info@denieuwegraanschuur.nl

Genoeg te vieren dus tot vrijdag 30 september of zaterdag 1 oktober op ons jubileum-Appelfeest.