Nieuwsbrief 28-05-2015

Het gaat goed met de voorbereidingen van de winkel. Het wordt een
winkel waar we op de kleintjes letten. Dat betekent veel hergebruik, wat betekent dat het ook iets arbeidsintensiever wordt.

We kunnen in de komende tijd goed hulp gebruiken:
De werving om de winkel mogelijk te maken loopt, er komen toezeggingen binnen om de inventaris te financieren, maar het benodigde bedrag is er nog niet. Als je iemand weet die geld wil lenen, zou het fijn zijn als je ons winkel-idee onder de aandacht brengt. Het geld is nodig om de winkel mogelijk te maken, maar tegelijkertijd is het gewoon een lening met een aardige rente. Wil je meer weten? Bel dan 033-4753001 of mail denieuwegraanschuur@antenna.nl
We zijn blij met de inzet van vrijwilligers.
Kan je naaien, knippen, strijken, lunch klaarzetten of
koffiezetten? Lees dan verder. En de beetje handige knutselaar leest
nog verder.
Informatieavond 1 juni
Aanstaande maandagavond 1 juni, om 20:00 in de Expeditie is er weer een informatieavond voor mensen die meer willen weten van de coöperatie. We vertellen dan wat meer over wat de bedoeling van de winkel is, hoe het werkt met de coöperatie en hoe je mee kunt doen. Opgeven mag, maar gewoon komen aanlopen ook!

Herbruikbare verpakking maken
DZZZZZZZZZZZZZZ zo zal het op verschillende toonhoogtes klinken op 20 juni in De EXPEDITIE. We willen met zo veel mogelijk mensen katoenen broodzakken voor de Nieuwe Graanschuur naaien.
Je weet al dat we de nieuwe Graanschuur verpakking-arm willen. Dan is het mooi als mensen het brood, of koekjes in eigen meegebrachte katoenen zakjes kunnen verpakken. Dan moet dat wel makkelijk en goedkoop gemaakt worden. Vandaar het idee om heel veel zakjes goedkoop aan te bieden. Op de streekmarkt eind juni willen we ze zelfs gratis weggeven om mensen daarmee attent te maken op de winkel die een paar weken later open gaat.
Je kunt ook denken aan zakjes voor losse koekjes en andere droge producten. We stellen ons voor dat er op 20 juni in De EXPEDITIE een naai-atelier ontstaat.
We werken van 10.00 tot 17.00 uur, maar wie een paar uur komt is ook heel welkom. Er is concrete instructie.
Voor de duidelijkheid: er is ook veel simpel knipwerk dat iedereen kan doen. Daarmee wordt gezorgd voor de aanvoer voor de naaisters.
Breng je eigen schaar, strijkijzer, naaimachine mee als je die hebt. Wij zorgen voor vervoer van de machine als je dat even afspreekt, je mag hiervoor mailen of bellen.
Fijn als je laat weten als je komt en wat je dan kan/nodig hebt.

Silo’s
Voor de winkel worden silo’s gemaakt van hergebruikt materiaal. Daaruit kunnen de toekomstige klanten hun linzen, noten, vlokken tappen.
Stefan en Diana van DeWAR hebben het ontwerp gemaakt. Op 18, 19, 25, 26 juni van 10.00 tot 17.00 uur zijn veel handen nodig die het materiaal snijden, de silo’s en tapsystemen monteren enz. Dit gebeurt in het Fablab, de werkplaats bij De WAR, kleine Koppel 40.
Wie een paar uur kan is heel welkom. Er is steeds een bezetting van tenminste 3 mensen nodig. Wij zorgen voor koffie, thee en lunch.

Wil je hierover meer weten of je opgeven? Neem contact met ons op door te bellen met Abel: 033-4753001 of te mailen naar denieuwegraanschuur@gmail.com.