Nieuwsbrief 02-09-2015

Beste mensen,

De zomer is bijna voorbij, het asbest is verwijderd en de plannen voor de winkel zijn beter uitgewerkt. Tijd om jullie weer te informeren.

Vanaf vandaag gaan we in de winkel aan het werk met schilderen, keuken maken, inrichten en alles wat daarbij komt kijken. We kunnen dan nog niet in de hele winkel aan het werk, omdat in het hoekpand de verhuurder nog verwarmingen laat aanleggen en bouwvakkers herstelwerkzaamheden verrichten i.v.m. de sanering.

Klussen

Een mooi aantal mensen bood aan om 1 juli te komen helpen klussen en schoonmaken. Enkele mensen die niet kunnen klussen boden al aan om een paar keer voor een lunch te zorgen.
Nu de planning is verschoven, kunnen sommige mensen die eerst niet konden helpen juist nu wel , anderen kunnen door de verandering helaas nu niet meer. We kunnen echter goed hulp gebruiken. Laat weten als je wat wil doen en op welke dag je denkt te komen.
Geef je op bij denieuwegraanschuur@antenna.nl (voorkeur) of loop binnen om te kijken wat er te doen staat.
Let op, de hoofdingang is nog afgesloten, de deur aan de rechterkant is wel open.

Oefenen

Op 28 september van 20.00 – 21.00 uur gaan we oefenen en testen of alles werkt. Lukt het tappen van producten uit de silo’s en is de instructie duidelijk voor de klanten?
Het met Luuk Rövekamp en Ronald Wopereis opgezette open-source systeem Odoo voor de kassa is dan al getest, maar wij willen het voor de opening al wat beter in de vingers krijgen. We willen liever dat onvolkomenheden op deze avond blijken dan na de opening.
Noem het maar winkeltje spelen, maar wel met de bedoeling wij goed kunnen oefenen, dus kom boodschappen doen. Schrijf het maar vast in je agenda!
29 september doe we de laatste verbeteringen doen en komen de verse waren binnen, op 30 september gaat om 8.30 uur winkel open!

Eerste vergadering Coöperatie de Nieuwe Graanschuur

21 september, 20:00 houden we de eerste vergadering van Coöperatie de Nieuwe Graanschuur. Als je er bij wil zijn en nog geen lid bent, meld je dan snel aan. Weet je het nog niet zeker of je lid wilt worden, neem dan contact op voor nadere informatie.

En Verder:

steeds meer cateraars willen in de winkel hun producten maken/verkopen. Het aanbod eigen gemaakte producten breidt zich uit.
De silo’s voor noten, linzen granen enz. zijn af. Ze zijn gemaakt van gebruikte bierfusten. Het is mooi geworden, met dank aan veel vrijwilligers.
We hebben heel veel tijd besteed aan contact met telers in de omgeving. Dat levert een mooi aanbod op. Een voorbeeld: De Zonnehoeve, net aan de andere kant van het Flevomeer in de polder, gaat ons brood, boter, yoghurt en groenten leveren. Begin augustus hebben ze hun graan geoogst. Er ligt 1000 kg tarwe en 500 kg spelt voor ons klaar. Die kunnen in de silo’s in de winkel, er is dus ook meel uit de streek te krijgen, dat gaan we in de winkel malen.
Er melden zich meer mensen die als vrijwillig(st)er willen werken in de winkel. Dat is fijn, want we worden een arbeidsintensieve winkel.

Grove planning

  • nu tot 14 september – het eerste klus- en schilderwerk, schoonmaken
  • 14 – 23 september – in alle delen van het pand kan gewerkt worden, hoe meer handen hoe mooier
  • 24 – 28 september – laatste eindjes en schappen vullen
  • 28 september, 20:00 – oefenen
  • 30 september, 8:30 – open!

vriendelijke groeten, Judith, Dennis en Abel

voor contact:
denieuwegraanschuur@antenna.nl
033 4753001