Nieuwsbrief 08-06-2015

Oprichting Coöperatie de Nieuwe Graanschuur

Hoera, het is zover, Coöperatie de Nieuwe Graanschuur bestaat nu écht! Afgelopen week is de Coöperatie officeel opgericht bij de notaris en zijn we meteen ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Er hebben zich al mensen aangemeld die lid willen worden. Zodra de puntjes op de i staan van het aanmeldformulier zullen we deze rondsturen naar alle mensen die zeker lid willen worden. Ook zullen we het formulier op de website zetten.

Voorbereidingen

We zijn druk bezig met de voorbereiding van de nieuwe graanschuur.
Er hebben zich al veel mensen aangemeld om op zaterdag 20 juni broodzakken te maken in de Expeditie, dat belooft veel goeds. Wil je ook nog meedoen, laat het ons dan weten!

De silo’s waaruit mensen zelf hun producten, van macaroni tot noot en linzen kunnen tappen en schepbakken worden gemaakt van hergebruikt materiaal. Van…… weggegooide bierfusten. Stefan en Diana van DeWAR hebben het ontwerp gemaakt. Alles staat klaar voor productie.
Zou jij ons een paar uur willen helpen? Er zijn veel handen nodig. Het is eenvoudig werk. Je krijgt concrete instructie.
De dagen waarop er aan de silo’s gewerkt wordt zijn:
donderdag 18 juni
vrijdag 19 juni,
donderdag 25 juni
vrijdag 26 juni
We gaan van 10.00 tot 17.00 uur aan de slag in het Fablab, de werkplaats bij* De WAR, Gelderse straat 6 (voorheen heette dat Kleine Koppel 40).

Kom je een paar uur helpen? Er is steeds een bezetting van tenminste 3 mensen nodig.
Opgeven kan op denieuwegraanschuur@antenna.nl, bij Abel 0317-4753001 of Judith 06-18498943.

Wij zorgen voor koffie, thee en lunch.

Hartelijke groet,
Abel, Dennis en Judith