30 Dagen Puur en Onverpakt #2: Burgerpunten

ingrediëntenlijst burgerpunten
Donderdag eet ik alleen. Ik heb sla, rucola, wat frambozen uit de tuin en druiven uit de tuin van mijn vriendin. Meestal eet ik daar een speltburger of een daslookburger bij die ik in de Biowinkel koop. Maar dan denk ik: ik ga ze zelf maken! En zie daar, ik heb alles in huis.

Burgerpunten ingrediënten in bakjes
spinazie, ei, tomaat

Omdat ik graag creatief kook voeg ik 2 eieren, tomaat en wat verse spinazie toe. De adukibonen kook ik in de snelkookpan, lekker snel gaar denk ik! Maar snel gaat dit niet, ik moet de pan 3 keer opnieuw op stoom brengen en dan zijn de bonen een beetje beetgaar. 12 uur weken, terwijl ik slaap zou slimmer zijn. Ik bak het beslag in een cakevorm, maar dat mislukt. Ik raap het hete beslag bij elkaar en bak het in een ronde taartvorm. De aanhouder wint.

beslag in de cakevorm
eerste poging mislukt in cakevorm
Beslag in ronde taartvorm: succes!

Burger punten zijn net zo lekker als groenteburgers en liggen super handig in de pan om ze de volgende dag op te warmen.

De volgende dag zijn ze nog veel lekkerder!!!

Heerlijke en prachtige burgerpunten
67,71 Euro

We zijn nu een volle week bezig. In onze eerste week houden we geld over. We hebben vorstelijk gegeten en gedronken, aan niets gebrek.

  • Zaterdag: Pasta met fijne wortelschijfjes, uien, kappertjes (over van de vakantie) met zure room erbij en een frisse salade met frambozen uit de tuin.
  • Zondag: Sperziebonen (van de tuinder op Nieuwenoord in Baarn, waar mensen met een verstandelijke beperking werken) met basmatirijst en pindasaus, eieren en tomatensalade.
  • Maandag: De overheerlijke resten van het weekend.
  • Dinsdag: Pompoensoep met prei à la Jannick, met brood en bio worst die al een tijdje in de vriezer lag.
  • Woensdag: Pompoensoep à la Jannick met Jenny en Marnix, met brood en rookworst die nog langer in de vriezer lag en een salade van geraspte biet en hele pittige rucola, die Jenny meegebracht heeft.
  • Donderdag: Zelfgemaakte Burgerpunten met salade.
  • Vrijdag: De zelfgemaakte Burgerpunten die nog lekkerder zijn geworden door een dag liggen, met verse spinazie en knoflook, beetje zure room en kaas en een salade.
  • Zaterdag: De laatste Burgerpunt met tomatensalade, ik eet alleen en dan zijn burgerpunten o-zo makkelijk!
  • Zondag: Moussaka van aubergine, aardappelen en courgette met een saus van zure room, eieren, kaas en verse kruiden uit de tuin met een eenvoudige salade.

Wij hebben het heel goed!!

Maar: Op dit moment maken wij onze grote schat aan voorraden op en dat vind ik erg goed. Ik kijk veel meer wat ik in de kast heb en daar stem ik mijn boodschappen op af.

Wc papier, wasmiddel, huidverzorgingsproducten hebben wij nog, dus die hebben we ook niet gekocht. En we hebben een wijn- en bierloos het weekend gehad, Marnix had alleen voor wijn en bier de stad in moeten fietsen. Hij heeft dat niet gedaan en ik vind dat een teken van vrijheid. Het weekend was super gezellig, zo heerlijk eerlijk en onverpakt.

Voorraad verzorgingsproducten

Wat ik ook grappig vind is dat ik merk dat ik alleen die boodschappen doe die ik wil, zonder het mij o-zo vertrouwde gevoel ‘ik heb veel meer gekocht dan waar ik voor kwam’. De Nieuwe Graanschuur verleidt mij minder – geen aanbiedingen.

Tot de volgende keer! – Susanne en Marnix