Bestellen Kerstmenu

Niet zo’n keukenprins(es)? De cateraars van ‘De Groene Kok’ en ‘t Kletskopje’ helpen je de feestdagen door! Voor de kerstdagen bestaat de keuze uit een biologisch kerstbuffet met 7 onderdelen en enkele lekkere traktaties. Alles is al vanaf 1 persoon te bestellen.

Alles wordt mooi opgemaakt en kan desgewenst in de eigen schalen of potten worden meegenomen. Bestellen kan tot en met woensdag 22 december 17.00 uur, ophalen kan op vrijdag 24 december (vanaf 12 uur tot 17.00 uur). Liever al eerder in huis? In overleg is veel mogelijk. Je kunt je bestelling doorgeven in de winkel, via het formulier onderaan dit bericht of per mail. Prijzen onder voorbehoud.

 

Voor dieetinformatie of -verzoeken kun je contact opnemen met de winkel per e-mail (inkoop-at-denieuwegraanschuur.nl) of telefoon (033) 466 96 86.

Bestellen oliebollen en appelflappen

Een oud & nieuw zonder oliebollen is als een winter zonder sneeuw… ook dit jaar bakken we weer zelf biologische oliebollen – ‘bijna de lekkerste van Amersfoort’. Naturel, met rozijnen/krenten en zelfs glutenvrij (gebakken door Wiard Meijs). In de dagen voor oudjaar wordt er dagelijks in de winkel gebakken. Op donderdag 30 december (11.00-16.00 uur) kun je komen proeven als we aan het ‘proefdraaien’ zijn!

Let op: glutenvrije oliebollen worden alleen op Oudjaarsdag gebakken.

We bakken graag (vers) voor je, maar bestellen is wel aan te raden. Bovendien scheelt dat wachten. Daarom kun je nu al intekenen (tot 30 december 15.00 uur) en je oliebollen/appelflappen afhalen op vrijdag 31 december (van 10.00-17.00 uur). Je kunt je bestelling doorgeven in de winkel, via het formulier hieronder of per mail.

Het is fijn als je aangeeft wanneer je ongeveer verwacht te komen, dat kun je in de mail of in het opmerkingenveld in het bestelformulier aangeven.

Bestellingen kunnen op 30 december vanaf 16.00 opgehaald worden.

Op 31 december hebben we tijd-blokjes gemaakt voor het ophalen:
10:00-11:00
11:00- 14:00
14:00-17:00

We pinnen je er niet op vast, maar hoe beter op tijd je komt, hoe verser je oliebollen en hoe korter het wachten!
Prijzen onder voorbehoud.

 

Afhaalmaaltijd voor Serious Request

Dit jaar staat het Glazen huis van de 3fm Serious Request-actie in Amersfoort. Van 18 t/m 24 december zitten enkele dj’s opgesloten in een steeds warmer wordende kas. Dit ter illustratie van het effect van klimaatverandering. Met deze actie voor het Wereld Natuur Fonds halen de dj’s geld op om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en herstellen.

Om geld in te zamelen wil Silvie Ruesink op zaterdag 18 december een lekkere veganistische maaltijd van regionale verpakkingsarme producten verzorgen. En waar kan dat beter dan in onze winkel?! Als je nieuwsgierig bent wat de duurzame landbouw te bieden heeft, iets lekkers wilt proeven en een steentje wilt bijdragen voor Serious Request kun je (met je eigen bakje!) een maaltijd bestellen en tussen 13.00 en 18.00 afhalen bij de Nieuwe Graanschuur in Amersfoort. Een gemiddelde volwassen portie kost €12,50. Een kinderportie kost €10,-. De opbrengst gaat naar 3fm Serious Request.

Plaats hieronder je bestelling. Je krijgt dan een e-mailbevestiging die meteen als bewijs dient bij het afhalen. De maaltijd is veganistisch. Bij eventuele allergieeën / dieetwensen, kun je dit aangeven in het opmerkingenveld. Je krijgt dan een e-mailbericht van Silvie terug om een en ander te overleggen en te kijken naar de (on)mogelijkheden.

  Mijn bestelling voor Serious request

  Gerecht Prijs Eenheid Aantal
  Maaltijd, gemiddelde portie € 12,50 p/p
  Maaltijd, kinderportie € 10,00 p/p
  Composteerbaar bakje € 0,75 p/stuk

  Jouw naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Gewenste ophaaltijdstip

  Vragen en/of opmerkingen

  Adopteer een kerstboom

  Minder impact? Lease ’n kerstboom!

  ’s Winters haal je een kerstboom in pot en ’s zomers groeit hij lekker door in de volle grond van de kwekerij. Daar wordt hij verzorgd zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Een biologische lease-kerstboom kan tot wel vijf keer worden hergebruikt. Je moet hem thuis natuurlijk wel goed verzorgen, anders overleeft hij het niet. Uiteraard krijg je bij de adoptie de nodige verzorgingstips mee naar huis.

  De adoptiebomen zijn afkomstig van kwekerij Randijk in Leusden, met SKAL-keurmerk. De biologische werkwijze zorgt voor sterke bomen, schoner oppervlaktewater en een rijk bodemleven op de kwekerij. De kerstbomen in onze winkel zijn erg hard gegaan!! We hebben geen bomen meer beschikbaar en krijgen ook geen nieuwe voorraad. Neem voor een lease-kerstboom direct contact op met kwekerij Randijk.

  Prijzen

  80-100 cm – € 26,00*
  100-125 cm – € 31,00*
  125-150 cm – € 36,00*
  150-175 cm – € 41,00*

  * Alle prijzen zijn excl. € 10,- borg. Dit krijg je retour als je de boom uiterlijk 10 januari 2022 (met label) terugbrengt.

  Kerstbomen adopteren kan t/m vrijdag 24 december. Ze worden echter niet meer op naam geregistreerd (zodat je elk jaar je ‘eigen’ boom krijgt). Ook is het niet langer mogelijk een willekeurige boom met kluit bij Randijk in te leveren. Gangbare kerstbomen hebben net voldoende kluit om de kerst wat beter te doorstaan, maar redden het in de praktijk vaak niet. De biologische adoptiekerstbomen hebben een duidelijke herkomst en worden speciaal geprepareerd zodat ze de beste kans hebben om weer verder te groeien.

  Reserveren niet meer mogelijk

  Openingstijden Koningsdag 2021

  Je bent altijd welkom bij De Nieuwe Graanschuur! Morgen ‘vieren’ we Koningsdag. We zijn dan open van 9:00 tot 18.00 uur.

  Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen en buitenshuis

  En of je er nu gewoon even uit wilt of nog wat in huis moet halen, wij staan voor je klaar en hebben al een plek gereserveerd 😉 Al vermoeden we dat het dit jaar heel wat rustiger zal zijn in de Bloemendalsestraat, iets feestelijks hoort erbij!

  Iedereen is welkom! Dus Koning, nu u een vrije dag heeft…

  Kan een afbeelding zijn van toetje
  Natuurlijk staan er ook kant-en-klare lekkernijen en maaltijden klaar van onze cateraars. Tenslotte mag je jezelf op Koningsdag best wel wat verwennen.
  Fijne Koningsdag,
  Abel en Bas

  5-jarig jubileum!

  En dan ben je opeens 5 jaar verder… Velen van jullie maakten de beginjaren van onze coöperatie mee en zagen hoe we als kruideniers zonder noemenswaardige winkelervaring startten. Natuurlijk ging en gaat er weleens wat mis. Maar gelukkig hebben jullie geduld met ons. En zijn we blijven groeien. Niet in de laatste plaats met onze omzet.

  De Nieuwe Graanschuur zou niet kunnen draaien zonder jullie sympathie; van de klant, van de particuliere investeerders, maar ook van de vrijwilligers op allerlei gebied: broodbakkers, publiciteitsmedewerkers, mensen die van en naar telers rijden, magazijnmedewerkers, vakkenvullers, en meer. Wat fijn dat we op jullie kunnen rekenen!

  Onze winkel heeft zich in al die jaren enorm ontwikkeld, tenslotte zijn er maar enkele vergelijkbare concepten in Nederland en niet één van hen bestaat al zo lang! Dus vieren we onze samenwerking als coöperatie én trakteren van de heerlijke en overvloedige oogst!

  Kom je komende week feestvieren?
  Abel, Bas en Judith

  Recepten Stamppot proeverij

  Vegetarische Jus a la Abel

  Ingrediënten;

  2 grote gele uien

  beetje peper en weinig zout

  Plantaardige olie om in te bakken

  scheut tamari en dan eventueel nog beetje meer, of als je te veel deed beetje water en margarine 

  kleine teelepel piment

  theelepelgemalen komijn

  Optioneel: kruiden kan naar smaak aan toegevoegd worden, bijv beetje sambal oelek, maar die moet dan met de uien meebakken. Ook lekker laatste scheutje wijn uit de fles aan het eind erbij.

  Bereiding;

  Snipper de ui

  Ruim ui bakken in ruim olie met peper en zout.

  Water + tamari + piment + gemalen komijn toevoegen

  Optioneel: dikke klodder margarine erbij

  Preiprol

  Ingrediënten;

  1kg aardappel

  1kg prei

  6 eieren

  zout

  Bereiding;

  Aardappels schillen + puree maken

  Rauwe groene deel van de prei toevoegen en 5 minuten meekoken met aardappels

  Groene en witte deel prei fijnsnijden en toevoegen aan puree

  Gekookte eieren toevoegen

  zout naar smaak

  Hutspot

  ingrediënten;

  1/3edeel ui

  1/3edeel wortel

  1/3edeel pastinaak

  beetje peper

  zout

  Bereiding;

  Ui zacht bakken

  Fijngesneden wortel toevoegen met weinig water

  Pastinaak  erbij en (als  gaar)stampen

  Peper en zout naar smaak toevoegen.

  Mooiste is zoveel water gebruiken dat hetr niet aanbrand (ja dat wist u al), maar zo weinig dat het niet hoeft afgegoten (dat is een kunst)

  Zuurkool pompoen

  Ingrediënten;

  750gram Pompoen

  500gram Aardappel

  500-750gram Zuurkool

  2 uien

  2-3 kleine chili pepers

  2 Knoflookteentjes

  Bouillon

  Hazelnoot

  Bereiding;

  aardappel ca 500 g, en pompoen ca 750 g in blokjes en samen gaar koken en stampen 

  1 – 2 uien grof snijden, 2 knoflook teentjes fijn snijden of persen, paar kleine chilipepers fijnsnijden samen fruiten.

  500-750 g zuurkool erbij, bouillon erbij tot het net onder staat en laten stoven, en uit laten lekken tijdens het stampen van de aardappel en pompoen

  alles door elkaar scheppen, wat olie erbij en stukjes geroosterde hazelnoten, eventueel verder op smaak brengen met zout en peper.

  Kan ook goed met kaas of cashewnoten of amandelen of gomasio.

  Kom proeven voor Kerst

  De feestdagen komen eraan. Daarom geven wij vrijdag 13 december van 16.00 tot 19.00 uur een ‘borrel’ om voor te komen proeven voor de Kerst. Uit alle hoeken van de winkel worden de lekkerste dingen gepresenteerd. Zo kun je genieten van hapjes, smeersels, feestmenu’s en een glaasje wijn. Proef van heerlijk, veganistisch gehaktbrood, worteltaart of bijvoorbeeld kruidkoek met chocola. Ook zijn er enkele biologische wijnen van het Nederlandse Wijndomein Oude Waalstroom uit Hurwenen te proeven. We hopen op een feestelijke ontmoeting!

  Honingproeverij

  Imkerij De Oase uit Drenthe heeft de eerste biologisch gecertificeerde honing van Nederland. Van Acacia, Tamme kastanje, Esdoorn, Paardenbloem, Linde & Distel, Linde & Berenklauw tot o.a. Wilg en Vergeet-mij-nietje. Wij hebben veel van het assortiment in onze winkel en zelfs honing van het vat om je eigen potje(s) mee te vullen. Wil je liever eerst proeven? Op zaterdag 14 december 10.00-15.00 uur is imker Elmar Mook zelf in de winkel. Naast een proeverij van allerlei honingsoorten, vertelt Elmar over de biologische imkerij en beantwoordt hij al je vragen.