Verse biologische asperges- nu te bestellen

Momenteel zijn er weer heerlijke asperges te bestellen. Wij halen ze rechtstreeks van biologische aspergeteler Galema in Marknesse.

Asperges zijn het lekkerst meteen na het ‘steken’. Vanaf dat moment worden de suikers omgezet. Hoe snel dat gaat hangt af van de temperatuur.  Koud bewaren is daarom belangrijker dan vochtig. Mooi is dus als een asperge ’s ochtends is gestoken en ’s avonds (of in ieder geval de volgende dag) op je bord ligt. We hebben het uitgeprobeerd. De asperges die bij ons in de koeling liggen zijn ook na 4 dagen nog erg goed. We kiezen voor topkwaliteit.

We bieden dit seizoen 3 bestelmomenten. De asperges komen dan rechtstreeks van de biologische aspergeteler Galema in Marknesse. Hierdoor kunnen we de asperges verser én goedkoper aanbieden. Er zijn 2 soorten te bestellen (in hoeveelheden per 500 gram):

  • 1e klas asperges á € 11,-/kg, nu voor slechts €9,00 / kg!
  • dikkere asperges á € 7,-/kgnu voor slechts €6,00 / kg!

Bij voorintekening gelden de volgende bestel- en afhaaldata:
Afhalen (vanaf donderdag 18:00)      Bestellen tot uiterlijk
11, 12 of 13 mei                                             10 mei,  18.00 uur
1, 2  of 3 juni (voor Pinksteren)               31 mei,  18.00 uur
22, 23 of 24 juni (laatste oogst)              21 juni, 18.00 uur

Menusuggestie (Bekijk hier het recept Asperges à la Nature als pdf)
Een volledig biologisch, zeer ruime aspergemaaltijd, voor € 4,40 per persoon (met heerlijke soep voor de volgende dag!). De asperges komen uit de Noord-Oostpolder, alle andere producten uit de streek (= 25 km).

Voor 2 personen:
1 kg asperge € 6,-
500 gram Ditta aardappelen € 0,60
5 eieren € 1,30
roomboter € 0,90
totaal: € 8,80 = € 4,40 per persoon

500 gram asperge per persoon is een heel ruime portie.

  1. Schil de asperges en snijd de onderste cm af. Leg de schillen en stompjes onderin de pan (dit is het begin van de aspergesoep voor de volgende dag).
  2. Leg de asperges in de pan zodat ze mooi in het gelid liggen en doe er maximaal 1 cm kokend water bij. Strooi er een beetje zout overheen.
  3. Kook de asperges met deksel op de pan 8 minuten goed door (dikkere asperges 10 minuten). Als de asperges in meer dan 2 lagen liggen, keer dan de lagen asperges tijdens het koken om.
  4. Haal de pan van het vuur en gaar de asperges maximaal 10 minuten na door ze op temperatuur te houden in een hooikist, boven een andere kokende pan of bijvoorbeeld in bed (dikkere asperges 11 minuten).

Lekker erbij: een iets vastkokende aardappel zoals de Ditta, 2 à 3 zachtgekookte eieren per persoon en gesmolten room­boter. Lekker op je bord de roomboter met het ei prakken en genieten van de smaak van ei vermengd met asperge.

Eet smakelijk!